Loading...
 
Català

Català


Categories i permisos

posts: 3 Catalan Countries

Salut a tothom,

Bé, tenia un problema de permisos relacionat amb categories. Es tracta de donar a un cert grup permisos d'edició a una certa categoria. És a dir, que els usuaris del grup "redactors_subalgo" puguin modificar les planes wiki de la categoria "subalgo" pero no de la categoria "unaaltra".

Pel menú d'administració de categories no ho he trobat (versió 1.9.9, només he vist dos permisos, view i admin referent a categories).

Hi ha algun sistema? Vaig pel bon camí? Algun error conceptual? Es pot? On hauria de buscar?

He vist (per la documentació i per google) informació que feia referència a la 1.10, on sembla que hi hagin més permisos per a fer això que estava intentant. Es pot fer amb la versió 1.9.9? Hauria d'actualitzar-me? És factible utilitzar 1.10 per a un "entorn de producció"?

Gràcies!

posts: 6 Catalan Countries

Hola i benvingut,

El què vols fer és possible. En tikiwiki 1.9 cal instal·lar un mod que es diu aulawiki (es pot fer des de l'interfície gràfica de la web). Els mods són mòduls que afegeixen funcionalitats a tikiwiki.

Pots trobar documentació en català (encara falta traduir algunes coses) sobre l'Aulawiki

Pel què fa a la versió 1.10 dir que hi ha qui ja l'utilitza en webs de veritat i sembla que va bé. El què no se és si porta la funcionalitat que demanes de sèrie o cal instal·lar el mod.

Sort!


posts: 3 Catalan Countries

Uep gràcies per la info.

M'he posat a trastejar amb el meu servidor de proves, instalant varies versions de tiki, provant el mòdul aulawiki en diferents versions, fent un CVS, configurant cosetes...

Al final he vist que la versió HEAD disponible a la [[http://dev.tikiwiki.org/Download|pàgina de desenvolupament]] incorpora una opció que sembla ser el que buscava. A l'administració de categories s'afegeix un nou permís (a part del view i admin que jo veia a la meva 1.9) que és el edit. tiki_p_edit_categories o similar.

Per ara, sembla ser que això fa el que volíem i el cost de configuració és nul. Si més endavant veig que necessitem més opcions i més flexibilitat, ja em posaré a mirar-me millor tot això dels workspaces.

Gràcies per les indicacions.


posts: 1817 Catalan Countries

Hola marius_siuram (Alex?), i hola Joan:

Per un error meu tonto, no me n'havia adonat d'aquests missatges de fa mesos (> 2mesos!!!). Oups. :-/

A Tikiwiki 1.10 hi ha uns nous permisos de categories (descrits també a la plana de novetats de la 1.10:
http://doc.tikiwiki.org/Tikiwiki+1.10
(per si vols clicar des del teu correu-e enlloc de des de la web, marius_siuram ;-)

posts: 3 Catalan Countries

Gràcies xavi!

Efectivament provant i utilitzant la 1.10 he vist que té més o menys el que buscava. Alguns detalls encara els he d'averiguar, però actua bastant com buscava.

Ja tinc ganes que sigui branca "estable", això si biggrin


posts: 5

Hola, No sé si és lloc exacte per a fer-vos una pregunta. Vaig instal.lar tikiwiki en un servidor que ja el té disponible entre les seves ofertes. Versió: (1.9.8.3)

Em diuen que es un problema del Ttkiwiki però, a mi, em sembla que és un problema del seu Apache de lectures i permisos

Em podeu donar la vostra opinió?

Em surt el següent missatge tant de l'administrador com ususari ( Publico URL: http://gelida.org/genealogies/
Administrador URL: http://gelida.org/genealogies/tiki-admin.php) :


Warning: tempnam() function.tempnam: open_basedir restriction in effect. File() is not within the allowed path(s): (/home/gelidao:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php:/tmp) in /home/gelidao/public_html/genealogies/lib/init/initlib.php on line 101

Warning: session_start() function.session-start: Cannot send session cookie - headers already sent by (output started at /home/gelidao/public_html/genealogies/lib/init/initlib.php:101) in /home/gelidao/public_html/genealogies/tiki-setup_base.php on line 278

Warning: session_start() function.session-start: Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at /home/gelidao/public_html/genealogies/lib/init/initlib.php:101) in /home/gelidao/public_html/genealogies/tiki-setup_base.php on line 278

Ramon Rovira

posts: 1817 Catalan Countries

Hola Ramon, Benvingut a la Comunitat de Tikiwiki :-)

A http://precarios.org ens va passar el mateix en el servidor on està allotjada la web, on no tenim accés per shell ni compte d'admins, per corregir els problemes de permisos al servidor (per la seva configuració a la carepta /tmp aliena al Tiki). Ho vam resoldre editant un arxiu del Tiki (1.9.x) per que fes servir una carpeta del tiki com a temporal. Per si et serveix:

./lib/init/initlib.php

¿Continúa siendo necesario retocar esto en el nuevo servidor?

Trozo de código original en ./lib/init/initlib.php (hacia el final del archivo)
Se ha de comentar las lineas 9 a 13 (numeración del ejemplo de abajo), y añadir la linea 8, para que quede como (cambios mostrados en negrita):
/** Return system defined temporary directory.
 * In Unix, this is usually /tmp
 * In Windows, this is usually c:\windows\temp or c:\winnt\temp
 * \static
 */
  function tempdir() {
    static $tempdir;

    if (!$tempdir) {
      $tempfile = tempnam(false,'');
      $tempdir = dirname($tempfile);
      @unlink($tempfile);
    } 
    return $tempdir;
  }

}

/** Return system defined temporary directory.
 * In Unix, this is usually /tmp
 * In Windows, this is usually c:\windows\temp or c:\winnt\temp
 * \static
 */
  function tempdir() {
    static $tempdir;
    $tempdir = '../tmp';
/*    if (!$tempdir) {
      $tempfile = tempnam(false,'');
      $tempdir = dirname($tempfile);
      @unlink($tempfile);
    } */
    return $tempdir;
  }

}


Ja diràs si et serveix.

posts: 5

Gràcies Xavi,

Tot i que no sóc un entès en aquestes matèries. Sóc novell, novell. Ja ho he fet i funciona. Mil gràcies. El servidor ja em volia facturar per fer una cosa tan simple. Continuarem en contacte; ja ho he dit abans sóc totalment novell.
rrovira at gelida.org

posts: 1817 Catalan Countries

Benvingut, Ramon!
I benvinguts els novells amb ganes d'experimentar, ser ajudats i ajudar... :-)
Xavi


posts: 5

Hola de nou.

A veure. He començat a configar la meva TikiWiki. Tinc una pregunta on cal anar i configurar usuaris registrat amb permís d'edició i sense permís d'edició. He mirat i no he sabut trobar. He creat a mi mateix com un altre usuri i no em permet d'editar, només si sóc l'Admin. Perdoneu la tabarra. Gràcies per endavant
Ramon Rovira

si em voleu respondre particualrment: rrovira at gelida.org

posts: 1817 Catalan Countries

Hola Ramon:

Has de modificar els permisos globals per donar permís als usuaris del grup "registered" per que puguin editar planes wiki.
No sé quin perfil d'instal·lació has fet (sembla que el "bàsic"), però et recomano començar amb el "Basic enabled for easy use" ( TikiProfiles ).

Si no llegeixes anglès, et poden anar bé els manuals que vam fer en català fa un parell d'anys, per agafar idea del funcionament general.
http://moviments.net/cursos/AT (allà tens un pdf)

I si llegeixes anglès, doncs mira els enllaços de:
http://info.tikiwiki.org/Read+the+Docs


Page: 1/2  [Next]